RISOTTO CACIO E PEPE
Ingredienti:
Riso Carnaroli Italiano 93%, formaggio pecorino (latte di pecora, sale, caglio di agnello) 6%, pepe nero macinato 1%.
Contenuto: 300g
Istruzioni e suggerimenti:
Fate sciogliere in un tegame una noce di burro, versate il riso e fatelo tostare per un minuto rimestandolo. Aggiungete mezzo bicchiere di vino bianco e fate evaporare, coprite il riso con del brodo bollente e giratelo di tanto in tanto, onde evitare di disperdere l’amido contenuto nei chicchi. Se necessario aggiungete del brodo caldo. A fine cottura mantecate e servite.
Ingredients:
Italian Carnaroli rice 93%, pecorino cheese (sheep milk, salt, lamb rennet) 6%, ground black pepper 1%.
Preparation:
Prepare 2 litres of vegetable broth, heat 2 tbsp of olive oil or butter in a on pan ad add risotto mix and let toast for about one minut, add 50 ml of dry white wine and once evaporated, reduce heat to low medium and laddle in vegetable broth until rice slightly, stir occasionally and when the liquid level drops to about 1/3, stir in more broth covering the rice repeat procedure for cooking time, when the last broth has benn absorbed, stir in 1 tbsp of butter and a few tbsp of grated parmesan, let sit, convered for two to three minutes, and serve.